SHEER

In Nederland werken duizenden vrouwen in de prostitutie. In Den Haag gaat het om dagelijks 500 tot 600 vrouwen die achter een raam staan of in een club werken en betreft het totaal ongeveer 4000 tot 5000 vrouwen die in de prostitutie werken. Verreweg de meeste vrouwen doen dit werk niet uit vrije wil maar omdat ze – soms door een mensenhandelaar of een pooier, soms door armoede – geen andere keuze hebben of lijken te hebben. Veel van deze vrouwen zijn christen.

 

Waarom SHEER?

SHEER is een initiatief van Stichting de Haven, Lume en SHE. Kerst is een periode van vrede, verbondenheid en licht. Met SHEER willen we een helder licht verspreiden onder vrouwen  die – door verschillende omstandigheden – in de prostitutie werken. We willen hen iets moois geven en laten weten dat zij niet alleen staan. Op 12 december organiseert Stichting de Haven een straatactie in Den Haag waar de cadeaus worden uitgedeeld aan deze vrouwen. Ze gaan langs de ramen, de clubs in en de straat op om hen deze giftbox te overhandigen.

Doe jij mee? Geef een SHEER giftbox cadeau!

Wil jij deze kerst een lichtpuntje zijn voor vrouwen die werken in de prostitutie? Geef dan 1 of meerdere giftboxen cadeau. De giftbox bestaat uit Rituals producten, chocolade, een kaars en een mooie kerstkaart. De kerstkaarten worden in 7 verschillende talen gedrukt, zodat de boodschap voor iedereen te herkennen is.

Voor €15,00 koop je al een giftbox voor een vrouw die in de prostitutie werkt.