EEN CHRISTELIJK PLATFORM VOOR EN DOOR VROUWEN

Bloeien, snoeien en groeien

Het boek ‘Bloeien, snoeien en groeien’ van dr. Henk van den Belt ligt afwisselend in de kast of op tafel. Op de tafel van korte duur, in de kast steeds langer… Vroeger hadden mijn ouders in de kast een stapel met informatieve boekjes over bepaalde onderwerpen of thema’s uit de bijbel. Voor mijn gevoel kan dit boek daarbij. Het boek is geschreven vanuit de gereformeerde traditie. Ik ben opgegroeid met catechisatie, de stof was daardoor herkenbaar. Het is niet bepaald een lekker ‘wegleesboek’, maar wel vol van informatie. Ik was echt op zoek naar iets wat mij kon pakken.

We worden door Van der Belt aangespoord om te groeien in geloof. Dit kunnen we doen door ons te verdiepen in de Bijbel. Op deze manier neemt ons vertrouwen toe. Wordt God groter en ik steeds kleiner. Door de uitleg en de bijbelteksten die aangehaald worden, word ik me meer bewust van hoe belangrijk het Woord is. Dat dit de basis is van mijn relatie met God.

In al mijn omstandigheden mag ik hier steeds op terugvallen. Leven niet om geloofsemotie, maar om Zijn belofte. Dit vraagt wel dat ik kritisch naar mijzelf moet kijken. Wanneer zet ik mijzelf centraal? Wanneer dwaal ik weer af? Wanneer is het tijd om te snoeien?

Gelukkig mag ik oefenen en steeds weer opnieuw proberen. Door de doop mag ik weten; God koos eerst mij. Hier mag ik aan vasthouden. God heeft een verbond met mij. Ik mag oefenen in bidden wanneer ik afdwaal of mijn hoofd te vol zit. Hier heb ik de Heilige Geest nodig. Hier mag ik groeien. Ik mag in gebed God meer gaan eren. Een stapje terug doen in mijn vragen en moeilijkheden.

Door ‘mijn kruis’ mag ik zien hoezeer ik God nodig heb.

‘De belofte dat daar aan de overkant Jezus staat te wachten om een zondaar welkom te heten in Zijn hemels Koninkrijk.’

 

Zelf lezen?

Bestel het boek Bloeien, snoeien en groeien bij uitgeverij Jongbloed of bij je lokale boekhandel.

Mijn geloofsleven is een weg vol hobbels en uitdagingen, maar gelukkig mag ik steeds mijn plek weer (terug)vinden bij mijn Vader. Ik ben Ilse. Ik houd ervan om op stap te gaan met mijn gezin, van wandelen en van lezen. Het is fijn om in gesprek met andere vrouwen onze maskers af te mogen doen en ‘echt’ te zijn. Dit zijn voor mij waardevolle momenten. Die veiligheid waarin je jezelf mag zijn.

Ilse