SHE ROTTERDAM

SHE Rotterdam is begin 2018 ontstaan met Rachel Terwel als initiatiefneemster. Enthousiast geworden door SHE in Gouda, leek het haar wel wat om dat ook voor Rotterdamse vrouwen te organiseren. Een prachtig team heeft zij bij elkaar gevonden, en daarvan zien jullie nu het resultaat. “Als vrouwen bij elkaar zijn, gebeuren er mooie dingen: zij kunnen kwetsbaar zijn en elkaar daarin vinden en bemoedigen.” 

Inmiddels bestaat het Rotterdamse team uit 4 enthousiaste vrouwen. Wij stellen hen graag hieronder aan jullie voor.

Het eerste SHE event in Rotterdam was bij Lot & Daan in Rotterdam. Inmiddels hebben we een nieuwe locatie gevonden bij de Schotse kerk aan de Schiedamse vest. Ben je benieuwd naar de locatie? Neem dan een kijkje op de website.

 

 

HET TEAM

Rachel Terwel

Rachel Terwel

Organisatie en gastvrouw

Ik het belangrijk vind dat wij als vrouwen elkaar opzoeken, en dan met name over kerkmuren heen kijken. Daar wil ik graag aan meewerken.

Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou? Ik vind Maria een inspirerende vrouw. Zelf houd ik het liefst de touwtjes in handen, en plan mijn leven graag zelf in. Zij krijgt een engel op bezoek, en wordt de moeder van Jezus. Dat zal haar wereld echt op zijn kop hebben gezet.

Wat is jouw droom voor (christelijke vrouwen) in Nederland? Ik hoop dat wij als christelijke vrouwen durven te zijn wie wij mogen zijn; een echte vrouw, zoals God dat bedoelt heeft.

Mirjam van Pelt

Mirjam van Pelt

Organisatie en gastvrouw

Ik vind het een super leuke uitdaging om mooie events organiseren waarbij we als vrouwen elkaar kunnen ontmoeten in geloof, zonder kerkmuren, gewoon lekker met n kop koffie of een glas wijn, lachen, zingen en genieten. Samen zijn en de kracht van het vrouw zijn in geloof verder mogen ontdekken en ervaren.
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou?
Maria de moeder van Jezus inspireert mij, omdat ze zo een bescheiden en toch cruciale rol had in de geschiedenis. Krachtig en ook gewoon kwetsbaar. Ze kende vast haar twijfels voor de bijzondere taak die ze kreeg, maar vertrouwde zo vast op God. Dat grote vertrouwen, dat Hij het beste met ons voor heeft ondanks dat we het zelf niet begrijpen of kunnen bevatten. Dat vind ik puur geloofsvertrouwen! In de praktijk best lastig, maar daarom een mooi voorbeeld om van te leren.
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?
Mijn verlangen voor ons vrouwen is dat we de tijd blijven nemen om elkaar te blijven ontmoeten en God te zoeken, ondanks de drukte van het leven. We verwachten veel (te veel?) van onszelf. Ik hoop dat we als vrouwen onszelf de rust gunnen en niet altijd maar doorgaan en proberen alle ‘ballen’ in de lucht te houden. Bij God mogen we kwetsbaar zijn en ontdekken wie Hij wil zijn voor ons, wie wij mogen zijn en wat zijn plan is met ons vrouwen op de plaats waar we zijn gezet.
Willeke Bosscha

Willeke Bosscha

Organisatie en gastvrouw

Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van SHE omdat vrouwen versterken in wie vrouwen zijn mijn passie is. Ik wil vrouwen aanmoedigen om als krachtige, gevoelige vrouwen door het leven te gaan. Krachtig in de wetenschap wie zij zijn: namelijk dochters van de Allerhoogste en gevoelig, omdat de Geest van God door hen heen werkt, waardoor ze dingen kunnen zien met Gods ogen.
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou ?
Ik vind Hannah een voorbeeld van een krachtige en gevoelige vrouw. Zij werd aangevallen om wie zij vooral niet was, voor haar was dat moeder, zocht zij God, legde alles bij Hem neer op en vertrouwde op Hem. Dit is een voorbeeld voor mij om in de moeiten God op te zoeken, mijn hart bij Hem uit te storten en door alles heen op Hem te vertrouwen.
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?Mijn droom is dat we als christen-vrouwen bekend staan als passievolle, gevoelige en krachtige vrouwen en tegelijk vrouwen die leven in rust en vrede, omdat we weten dat de Allerhoogste Koning ons leven in de hand heeft en ons in alles leidt. Mijn verlangen is dat (niet-christelijke) vrouwen geraakt worden in dat wat we hebben, namelijk een diepe zekerheid dat we geliefde dochters zijn van de Hemelse Vader.

Rosa Douma

Rosa Douma

Organisatie en gastvrouw

Ik vind het heel tof onderdeel van SHE te zijn, omdat ik mij graag omring met vrouwen van wie ik wat kan leren. Het is leuk en verrijkend om vrouwen te ontmoeten die hun leven betekenisvol, geïnspireerd door God en met een lach willen leven. Die ontmoetingen faciliteer ik graag en daar neem ik graag aan deel! En ik hou gewoon van het organiseren van een goed event.
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou?
Mij is weleens verteld dat de Heilige Geest vrouwelijk is. Dat vind ik een mooie gedachte. Zoals in het boek The Shack. Op heel persoonlijke wijze kan God ons moed of raad geven, of inspireren tot creativiteit in allerlei vormen of situaties. 
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland? We kunnen een voorbeeld zijn voor de samenleving: in alledaagse situaties maar ook op een breder vlak. Het erkennen dat we elkaar nodig hebben, en er voor de ander zijn, maakt ons mooier. Door (dit) van de Bijbel en elkaar te leren kunnen we kracht en waardigheid uitstralen. Ik hoop op meer daarvan, voor (Rotterdamse) vrouwen en hun omgeving – thuis en op kantoor.