SHE GOUDA
SHE Gouda bestaat inmiddels 3 jaar en er zijn 10 evenementen georganiseerd. Bij SHE Gouda is een enthousiast team betrokken van inmiddels 6 leden.
De SHE events worden gehouden in de inspiratiezaal van Het Kantoor van Nu in de prachtige binnenstad van Gouda. Anke Meerding, de eigenaresse, stelt de locatie gratis beschikbaar voor de events. Ben je benieuwd naar de locatie? Ga dan naar www.hetkantoorvannu.nl.

Peperstraat 20
2801 RE Gouda

HET TEAM

Annelène Bioch

Annelène Bioch

Organisatie, inhoudelijk en gastvrouw

Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van van SHE omdat het super gave, inspirerende en mooie events zijn voor vrouwen. Het is gaaf om te zien dat er zoveel verschillende vrouwen, met verschillende achtergronden bij elkaar komen om samen God te eren, meer over Hem te leren en om elkaar te ontmoeten.

Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou?

Anna de profetes (Hanna), zij heeft geen makkelijk leven – verloor op jonge leeftijd haar man, maar blijft ondanks alles op God vertrouwen haar hele leven lang. Ze bleef elke dag tot God bidden en leefde met Hem en inspireerde ook de mensen om haar heen. Voor mij is Hanna een voorbeeld omdat zij haar hele leven dicht bij God is gebleven en veel passie had voor het geloof, ondanks tegenslagen.

Wat is jouw droom voor (christelijke vrouwen) in Nederland?

Mijn droom is dat wij echt onderscheid mogen maken voor de mensen om ons heen. Dat we leven vanuit de liefde van God en zo een licht kunnen zijn voor de mensen om ons heen. Dat we trotse vrouwen zijn die onszelf en anderen door Gods ogen bekijken. En natuurlijk dat elke vrouw in Nederland straks een SHE event in de buurt heeft.
Anke Bakker

Anke Bakker

Coördinator blog, inhoudelijk en gastvrouw

Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van SHE, omdat SHE verbindt en doet groeien; twee waardevolle werkwoorden waar ik graag aan meewerk!
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou?
Ester vind ik altijd zo’n toffe vrouw! Haar daadkracht en moed om haar volk te redden inspireren mij. Met God aan haar zijde durft ze alles aan, wat een voorbeeldfiguur!
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?
Mijn droom is dat we elkaar op durven zoeken in kwetsbaarheid, zodat we elkaar écht verder kunnen helpen.
Rebecca Schalk

Rebecca Schalk

Facilitair, organisatie en gastvrouw

Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van SHE omdat het hart heeft voor vrouwen. Ik geloof dat we uniek geschapen zijn met onze eigen gaven en talenten. Ik vind het mooi dat SHE al deze verschillende vrouwen samen brengt. De tekst uit spreuken 31:25 ‘ Uit haar verschijning spreken kracht en waardigheid, de dag van morgen ziet ze met een lach tegemoet’ is de grondslag voor SHE.  Het is mijn verlangen dat vrouwen zichzelf mogen zijn en hun kracht en waardigheid mogen vinden in wie ze zijn in Hem.
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou ?
Ruth laat alles achter wat haar bekend en vertrouwd is en verlaat Moab met het uitspreken van een belijdenis; uw God is mijn God. Samen met haar schoonmoeder trekt ze naar Israël. Ruth, wordt opgenomen in het huis van David. Ondanks dat zij een vreemdeling was bleef ze trouw. Dit weerspiegelt de trouw en zorg van God zelf. Ook ons leven staat niet op zichzelf. Je bent in deze tijd op deze plaats gezet om Zijn liefde uit te delen aan anderen en zorg te dragen voor elkaar.
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?
Mijn verlangen is dat christelijke vrouwen elkaar mogen vinden in eerlijkheid, eenheid en verlangen om samen God te zoeken en te vinden.
Wouke Bals

Wouke Bals

Administratie en gastvrouw

Ik vind het leuk om onderdeel van SHE te zijn, omdat ik het fantastisch vind om met een groep vrouwen bij elkaar te zijn en met elkaar te leren over God, waarbij daarnaast ruimte is voor ontmoeting, een goed gesprek en gezelligheid.
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?
Ik vind het te gek om onderdeel van SHE te zijn, omdat ik het fantastisch vind om met een groep vrouwen bij elkaar te zijn en met elkaar te leren over God, waarbij daarnaast ruimte is voor ontmoeting, een goed gesprek en gezelligheid. Mijn droom is dat wij als christelijke vrouwen vanuit onze kracht Gods liefde en kracht telkens mogen uitstralen naar iedereen om ons heen! Ik hoop jullie te zien op een volgend SHE-event!
Lisette Kortleven

Lisette Kortleven

Organisatie en gastvrouw

Alweer 3 jaar geleden organiseerde we het eerste evenement voor SHE in de Goudse Waag. Het is ontzettend gaaf om te zien dat vrouwen blijven komen naar de events. De events verbinden vrouwen met elkaar, er is ruimte voor bemoediging en vrouwen worden geestelijk opgebouwd.
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou ?
Ester. Ze is een Joodse wees, opgevoed door haar neef Mordekai. Zij laat moed zien door op te komen voor haar volk, terwijl zij vrouw is van de koning. Er gaat een tijd van vasten aan vooraf voordat Ester naar de koning durft toe te stappen. Uiteindelijk kan zij de koning overtuigen om haar volk met rust te laten. Het verhaal van Ester leert mij te vertrouwen op Gods gunst. Hij doet de dingen op Zijn tijd en manier. De moed en daadkracht die Ester laat zien, is voor mij een inspiratiebron en persoonlijk verlangen om een moedige vrouw te zijn die vertrouwt op haar Schepper.
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?
Mijn verlangen voor deze generatie (christelijke) vrouwen is dat we mogen leven vanuit kracht, kwetsbaarheid en waardigheid, zodat we onszelf en elkaar zien vanuit de ogen van onze Schepper.
Melanie Scheffers

Melanie Scheffers

Vormgeving en fotografie

Ik vind het het tof om onderdeel te zijn van SHE omdat ik hart heb om vrouwen bij elkaar te brengen. Daarnaast vind ik het tof om mijn creativiteit te gebruiken in Gods koninkrijk. Het is mooi om te zien dat er een plek is waar vrouwen andere vrouwen kunnen ontmoeten en een bemoediging voor elkaar kunnen zijn. 
Welke vrouw uit de bijbel inspireert jou en waarom? 
Ester vind ik een hele inspirerende vrouw uit de bijbel omdat zij staat voor haar geloof en een krachtige vrouw was.
Wat is jouw droom voor (christelijke) vrouwen in Nederland?
Mijn verlangen is dat we vanuit kwetsbaarheid en kracht andere vrouwen mogen inspireren en verder kunnen helpen en een eenheid met elkaar kunnen vormen. En dat SHE een beweging wordt door heel Nederland. Be proud of yourself!