Geschreven door: Esther Vink

Eindelijk weekend! Rennend over het plein van de school waar ik werk kom ik aan bij mijn auto. De regen komt vandaag echt met bakken uit de hemel! Terwijl ik de auto start, galmt Marco Borsato door de speakers: De bestemming. Een prachtig, eerlijk nummer. En voor ik het weet zit ik lekker mee te galmen: “Laat me zien waar ik voor leef!”

Laat me zien waar ik voor leef!
Voor wie of wat leef ik? Wat is het doel van mijn bestaan? Waarom ben ik hier op aarde? Grote levensvragen waarmee, naast Marco en vele anderen, ook ikzelf lang heb geworsteld. Ik merkte dat er een bepaalde onrust in mijn leven bleef hangen zolang ik hier geen passend antwoord op had.
In mijn zoektocht naar antwoorden ontdekte ik dat wij in de eerste plaats geschapen zijn om in relatie met God te leven. Paulus zegt in Romeinen 11:36 (NBV):  “Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen (geschapen)”. En in de Bijbel in Gewone Taal: “Alles heeft zijn doel in God.”

Onvoorwaardelijke liefde
God schiep de mens als enig schepsel om er een vertrouwelijke relatie mee aan te gaan. Hij wandelde met Adam en Eva in de avondkoelte van het paradijs. Hij zocht hen op, sprak met hen en ging op een intieme manier met hen om. De afloop hiervan is bekend: door ongehoorzaamheid aan God ontstond er afstand tussen God en de mens. Maar in de Bijbel zien we het steeds terug: waar de mens de fout in gaat en zich afkeert van God, komt Hij met een plan om contact te herstellen. God ging hierin ten slotte zelfs zo ver dat Hij Zijn Zoon naar deze aarde stuurde. Jezus gaf Zijn leven voor jou en mij, zodat wij voor altijd op een intieme manier met Zijn Vader kunnen leven. Niet alleen voor dit leven, maar tot in eeuwigheid. Wat een liefde!
Door de Bijbel heen klinkt steeds Zijn uitnodiging om Hem te zoeken en in relatie met Hem te leven. Jezus zegt dat Hij is gekomen om ons een leven te geven in al zijn volheid. Dat is een leven in rust, vrede en vrijheid. Verlang jij hier ook zo naar? Door dicht bij Hem te zijn, ontdekken we wat Zijn bedoeling is voor ons leven, maar gaan we ook steeds meer Zijn overvloedige liefde voor ons ervaren. Vanuit intimiteit met de Vader ontdekken wij onze identiteit; weten we wie we mogen zijn in Hem. Dat maakt ons tot krachtige en moedige vrouwen!

Let’s go!
Misschien ben je teleurgesteld in relaties, is jou in het verleden onrecht aangedaan. Of je denkt het totaal verknald te hebben bij God en je durft Hem, net als Adam en Eva, niet meer onder ogen te komen. Wat het ook is dat je bij God vandaan houdt, weet dat God een God is van steeds een nieuw begin. Hij verlangt ernaar om voor het eerst of opnieuw Zijn hart met jou te mogen delen en roept net als destijds in het paradijs: “Mens, waar ben je?” (Genesis 3:9, NBV).
Het blijft prachtig nazomerweer de komende dagen. Ga erop uit in het besef dat God je wil ontmoeten, in je kwetsbaarheid. Zoek de natuur op, en zoek Hem daarin! Kom Hem onder ogen, weet je geliefd en ervaar die intimiteit die voor een ieder van ons is weggelegd.

Om te luisteren: Kom maar bij Mij – Marco Borsato (gezongen door Kinga Ban)
Om te lezen: Mattheus 11:28-30 / Johannes 10:9-10 / Genesis 3:6-10 / Psalm 62:6-9 / Psalm103:8-13 / Hebreeën 10:19-22 en Dichtbij God – Henk Binnendijk

Meer over het thema?
Jannica van Barneveld komt de volgende twee SHE events spreken over Intiem zijn met God (in moed, kracht en kwetsbaarheid). Ze spreekt woensdag 31 oktober in Rotterdam en donderdag 22 november in Gouda. Helaas is het evenement in Rotterdam al uitverkocht, maar er zijn nog kaarten beschikbaar voor SHE Gouda.