EEN CHRISTELIJK PLATFORM VOOR EN DOOR VROUWEN

God, waar kan ik U vinden?

Ik zit het liefst bij het raam als ik met het vliegtuig op vakantie ga. Beeld je in dat jij op dit moment in het vliegtuig zit en opstijgt. Het is bewolkt en de regen klettert tegen het raam. Het is guur en donker. Een moment later vlieg je boven het wolkendek en zie je de stralende zon boven de witte laag afsteken. Het blauwe hemelgewelf staat in contrast met het grijze weer dat een paar honderd meter onder je is.

Wellicht voelt het voor jou alsof God zich verstopt achter de grijze wolken. Waar kunnen wij Hem vinden? Ik heb laatst God ervaren door Zijn woord. Kan dat? Ja dat kan!

Geen loze letters
In de Bijbel staat het volgende: ‘In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God’ (Johannes 1 : 1 NBV). Ik geloof dat God kan spreken door de grote verhalen heen en tussen de kleine regels door. Hij wilt een persoonlijke relatie met jou. Dit verlangen is van kaft tot kaft beschreven in de Bijbel.

Nieuw licht
Ik ben druk bezig met afstuderen. Ik hoop over drie weken klaar te zijn. Ik loop soms vast, ondanks de overuren die ik achter mijn laptop maak. Angst en stress zijn op dit moment twee duiveltjes die elkaar afwisselen in mijn hoofd. Bovendien heb ik in geen dagen gebeden of met aandacht de Bijbel bestudeerdt. Het huilen staat me nader dan het lachen. Tot ik afgelopen week, met een omweg, het verhaal in Lukas 5 vanaf vers 4 las. Ik herkende mijzelf in de houding van Simon, de visser. Mijn inspanningen zijn groot, maar mijn netten blijven leeg. Ik lachte stiekem om Jezus en zijn goed bedoelde suggestie. Ik ervaarde hoe God, door de tekst, tot mij sprak en mij nieuwe hoop gaf: ‘probeer het opnieuw en vertrouw op Mij’.

Als een speld in een hooiberg
In sommige situaties ben ik de speld en vindt God mij in de hooiberg van stress en zorgen. Zoals de zon altijd schijnt boven de wolken, zo is onze God altijd aanwezig en nooit te ver weg. Zijn Woord kan ons pad voorzien van (zon)licht (Psalm 119 : 105 NBV). Wie God zoekt, zal Hem vinden (Mattheüs 7 : 7 – 8 NBV).

Let’s Go!

Welk Bijbelgedeelte of -vers heeft jou onlangs geraakt óf voorzien van licht? Laat het ons weten via onze socials of stuur ons een mail. Zegen voor jou!

Heb jij al een manier om het Woord te bestuderen? De SOAP-methode stelt je in staat om in de Bijbel te verdiepen. SOAP staat voor: Scripture (Schrift), Observation (Observatie), Application (Toepassing) en Prayer (Gebed). 

Link: https://debijbel.nl/manieren-van-bijbellezen 

Ik geniet van Gods creativiteit en kracht in Zijn schepping. Wij, als dochters van de Hemelse Vader, hebben allemaal een unieke plaats binnen het koninkrijk van God. Vanuit dat geloof en die passie schrijf ik.

Anouk

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten